Iedereen houdt van geld. Hoe meer hoe beter. Maar soms kan je je hierin verliezen. Helemaal wanneer je een aantal successen hebt behaald kan je de neiging hebben om steeds meer te willen en door te gaan. Het is voor jezelf belangrijk om af te spreken hoever je met het gokken wilt gaan.

Spreek bijvoorbeeld een limiet af wat betreft het geld dat je in mag zetten. En belangrijker, spreek met jezelf af hoeveel je maximaal kwijt mag raken. De ene persoon is gevoeliger voor een verslaving dan een andere persoon en belangrijk is om jezelf wat dit betreft te kennen. Veel online casino’s verwijzen door naar sites die je informatie kunnen geven over en hulp kunnen bieden bij een gokverslaving. Mocht je het gevoel krijgen dat je niet meer kan en wil stoppen dan is het verstandig om eens contact op te nemen met een van deze organisaties.

Wat gokverslaving betreft zou het een goede vooruitgang zijn wanneer ook in Nederland het online gokken gelegaliseerd wordt. Op deze manier kunnen mensen beter in de gaten gehouden worden en kan een registratie geweigerd worden wanneer een persoon eerder alleen de mist in is gegaan.

Kortom, beleef plezier aan het gokken en geniet van de winst maar laat het niet uit de hand lopen. Ga niet over bepaalde grenzen heen. Je kan je geld naar een keer uitgeven en het is leuk wanneer het door een mooie winst verdrievoudigd wordt, maar houd er rekening mee dat je door een simpele draai ook weer zo alles kan verliezen.